Kia na salonu u Seulu predstavlja nove konceptne SUV-ove


Dva od tri koncepta u Seulu su doživela međunarodnu premijeru, sa robusnim Masterpiecom u glavnoj ulozi, a koji kombinuje karoseriju velikog sportskog terenca sa luksuznom, high-tech kabinom. Masterpiecu društvo prave Kia Signature, novi konceptni model, koji nakazuje u kojem pravcu će ići dizajn i izgled budućih kompaktnih sportskih terenaca ovog najstarijeg korejskog proizvođača automobila.Konceptnim vozilima pridružio se i koncept Imagine by Kia, potpuno električna sportska limuzina, koja utelovljava Kijinu privrženost kreiranju uzbudljivih vozila sa niskim emisijama gasova.

Dok svaki od ovih koncepata nakazuje u kojem pravcu bi mogli krenuti Kijini dizajneri u skoroj budućnosti, istovremeno svaki od ova tri predstavlja i različite elemente strategije modela ovog brenda. Sve veća ponuda sportskih terenaca i krosovera dala je poticaja Kijinom dugoročnom rastu prodaje širom sveta. I Masterpiece i Signature nude uvid u razvoj Kijine ponude modela u budućnosti po pitanju dizajna, izgleda i upotrebe tehnologija. Koncept Imagine by Kia sa kreiranjem očaravajućeg dizajna spoljašnjosti i unutrašnjosti, sa inteligentim korišćenjem prostora i najsavremenijim tehnologijama takođe predstavlja Kijine planove po pitanju budućih električnih vozila.

Kia Masterpiece – robusni veliki konceptni SUV

Za koncept Kia Masterpiece, kojeg karakterišu robusna, velika SUV-ovska karoserija, vrhunski kvalitet i visokotehnološka unutrašnjost, to je prvi javni nastup. Masterpiece prikazuje kako se brend može prilagoditi novim trendovima dizajna u razredu velikih off-road sportskih terenaca.

Kao i ostale Kijine modele i spoljašnji izgled ovog vozila naglašavaju izvajan oblik i odvažne linije. Njegov robustan izgled u kombinaciji sa SUV oblikom i podignutom karoserijom, kao i snažnim pogonom na 4 točka je u potpunosti skladan sa pravim ‘idem-kuda-hoću’ mogućnostima.

Prednji deo vozila donosi Kijinu novu masku, ali sa još uvek prepoznatljvim ‘tigrovim nosom’, koja je rastegnuta celom širinom, bez vidljivog razdvajanja između maske i LED prednjih svetala. Dizajn prednjeg dela vozila nastavlja se i na zadnjem kraju, sa karakterističnim linijama na oba kraja vozila, što daje vozilu konsistentan oblik iz svih uglova.Novi konceptni kompaktni SUV Signature

Kia Signature, nedavno predstavljen kao koncept SP na indijskom salonu automobila, razotkriva evoluciju dizajna. Koncept malog sportskog terenca, koji će biti namenjen globalnim tržištima, pokreće napredna tehnologija. Signature, odvažan i elegantan, združuje savremenu lepotu, najnovije tehnologije i punu upotrebljivost u pametnom, kompaktnom obliku.

Sa širokom maskom i dugim poklopcem motora, kao i dizajnom zadnjeg dela, koji sa širokim zadnjim svetlima i linijama karoserije naglašava stabilnost, Signature odskače na putu. Napred su njegova svetla povezana ‘tigrovim nosom’, sa integrisanim dnevnim svetlima. Njegova široka ramena, sa staklenim krovom, koji se proteže do zadnjeg kraja, ovom kompaktnom sportskom terencu daju dašak sportskog stila. Spoljašnji izgled završavaju stilski elementi, koji doprinose savremenom dizajnu vozila. To su između ostalog uska prednja i zadnja LED svetla, oštre linije, koje zadiru u karoseriju i precizni metalni detalji.

Signature, koji kao i svi ostali noviji model iz Kije privlači poglede, najavljuje dolazak modela za mlade stvaraoce trendova. Koncept predstavlja Kijin kompaktni SUV, spreman za serijsku proizvodnju, a koji stiže ove godine. Dizajn koncepta uticaće i na buduće modele, koje će Kija prodavati na globalnim tržištima.