Predstavljena redizajnirana Toyota Hilux


Novi Hilux kombinuje upečatljiv nov dizajn, uključivanje snažnog pogonskog agregata od 2,8 litara i poboljšanja putnih i terenskih performansi, uz veću udobnost, unapređenu opremu i proširenu paletu namenjenu rastućim tržištima višestruke upotrebe i zabave u Evropi.Lice novog Hiluxa potpuno je preoblikovano novim, hrabrim i snažnim trodimenzionalnim izgledom maske hladnjaka i branika, koji značajno pojačavaju nastup ovog pick-upa na putu, kao i njegov moćan stas, istovremeno osnažujući njegovu legendarnu otpornost, robustnost i sposobnost vožnje po svim terenima. Ovaj upečatljiv nov spoljni izgled dodatno je naglašen uvođenjem novooblikovanih prednjih i zadnjih LED svetlosnih grupa, novih mašinski obrađenih i crnih aluminijskih felni od 18“, kao i ponudom novih boja karoserije - Emotional Red II, Dark Blue i Oxide Bronze metalik. Unapređena unutrašnjost odlikuje se novim dizajnom instrument table i centralne konzole s novim, centralno smeštenim, ekranom infotainment sistema od 8“, na kojem se nalaze mehaničke komande radi boljeg upravljanja u svim uslovima vožnje. Poboljšani multimedijalni sistem karakteriše brži softver i odziv ekrana, a omogućava Apple CarPlay® i Android Auto™ povezivanje pametnih telefona.
Širok spisak opreme uključuje sistem pametnog ključa i pokretanje motora tasterom, satelitsku navigaciju, automatski klima uređaj, prednje i zadnje parkirne senzore, kao i ozvučenje s devet zvučnika JBL Premium Sound Systema koji raspolaže 8-kanalnim pojačalom od 800W i tehnologijom CLARi-Fi. Dodatno naglašavajući ekskluzivnost palete novog Hiluxa, široka ponuda dodatne opreme će omogućiti kupcima naknadno prilagođavanje vozila zahtevima njihovog poslovanja ili slobodnog vremena. Ta oprema uključuje zaštitni kavez, električni aluminijumski rolo-pokrivač, zaključavanje zadnje stranice tovarnog prostora, tvrdi krov za sanduk i utičnicu za napajanje od 12V u transportnom delu.
Ponuda pogonskih sklopova novog Hiluxa proširena je dodavanjem novog, snažnijeg, 2,8-litarskog dizel motora maksimalne snage 204 KS, koji Toyotinom pick-upu pruža performanse koje su među najboljim u ovom segmentu. Sa 500 Nm obrtnog momenta, ovaj novi motor će ubrzati Hilux od 0 do 100 km/h za samo 10 sekundi (2,8 sekundi kraće nego postojeći 2,4-litarski motor), uz prosečnu potrošnju goriva od samo 7,8 l/100 km i emisiju CO2 od 204 g/km. Ciljajući na najzahtevnije Hiluxove kupce koji traže vozilo za široku primenu, novi 2,8-litarski motor biće dostupan u varijantama s produženom (Extra Cab) i dvostrukom kabinom (Double Cab), uz mogućnost izbora između ručnog menjača sa šest brzina ili automatika sa takođe šest brzina, uz koji dolazi i pogon na sva četiri točka. Za novi Hilux, inženjeri su želeli da zadrže legendarne terenske karakteristike, uz istovremeno poboljšanje udobnosti u vožnji na asfaltu. Radi osiguravanja izvanrednih terenskih sposobnosti, Hilux je jedno od retkih vozila i dalje vernih izvedbi sa šasijom koja bolje izdržava uvijanja i daje veću trajnost. Udobnost i vozne sposobnosti novog Hiluxa unapređene su poboljšanjem sistema oslanjanja i servo-upravljača. Na vrhu ponude novog Hiluxa, dostupna u varijantama s produženom (Extra Cab) i dvostrukom kabinom (Double Cab), nalazi se oprema Invincible koja je osmišljena za korisnike koji traže široku primenu i žele sve pogodnosti i raznovrsnu primenu pick-upa, u kombinaciji s avanturističkim i prefinjenim izgledom i obiljem opreme. Detalji spoljnog dizajna, koji se nalaze isključivo na opremi Invincible, uključuju posebnu masku hladnjaka i branik, donju zaštitnu ploču, zaštitu blatobrana, kao i poseban izgled ručice vrata, naplataka i zadnje stranice sanduka. U kabini, Invincible se temelji na specifikaciji High uz ekskluzivnu instrument-tablu, crne metalik i crne hromirane umetke, pa čak i poseban dizajn pametnog ključa. Na varijanti s dvostrukom kabinom (Double Cab), „svetlo plava“ rasveta obloga prednjih i zadnjih vrata, kao i dvobojne presvlake sedišta od perforirane kože, daju dodatni pečat izgledu kabine. Prodaja nove Toyote Hilux će započeti ove godine u julu u istočnoj, odnosno u oktobru u zapadnoj Evropi.