Renault Talisman redizajniran za 2020.


Obnovljena verzija koja će na srpskom tržištu biti dostupna od juna ove godine dolazi sa diskretnim izmenama dizajna i novim tehnologijama


Od samog predstavljanja kupci su Talisman najviše kupovali zbog dizajna. Najnovije modifikacije novog Talismana dodatno ističu njegov stil i privlačnost. Prednji kraj je sada još prefinjeniji zahvaljujući hromiranim poprečnim umetcima i prednjem braniku drugačijeg profila. Sve verzije novog Talismana su opremljene Full LED svetlima. Adaptivna prednja svetla su opremljena tehnologijom LED MATRIX i dinamičkim pokazivačima smera. Elegantan oblik je istaknut svetlosnim potpisom u obliku slova C, prepoznatljivim obeležjem Renaultovih modela. Čist i prefinjen dizajn zadnjeg kraja novog Talismana je naglašen Full LED svetlima koja su uokvirena hromom i dinamičkim pokazivačima smera. Antena u obliku peraja morskog psa smeštena pozadi poboljšava kvalitet multimedijalnog sistema novog Talismana, a pri tome mu daje sportskiji izgled.
Posebna pažnja je posvećena dizajnu unutrašnjosti novog Talismana, sve do najsitnijeg detalja. Novi hromirani umetci ističu oblik središnje konzole koju sada krasi i ambijentalna rasveta, a novi drveni umetci obrađeni da istaknu strukturu drveta na armaturnoj ploči i vratima daju verziji INITIALE PARIS poseban dodir elegancije. Vozač i putnici sada putem sistema MULTI-SENSE mogu da odaberu neku od 8 zadatih boja ambijentalnog osvetljenja i tako prilagode unutrašnjost svom raspoloženju. Armaturna tabla je još privlačnija zahvaljujući prilagodljivom 10,2-inčnom ekranu koji je deo serijske opreme od nivoa opreme Intens. Postavke sistema MULTI-SENSE omogućavaju potpuno prilagodjavanje ekrana sistema navigacije za jedinstven doživljaj vožnje.
Nakon novog Espacea, novi Talisman je drugi Renaultov model opremljen LED MATRIX Vision svetlima. Inteligentni prilagodljivi sistem osvetljenja povećava sigurnost zahvaljujući većoj efikasnosti u odnosu na tradicionalne LED sisteme. U poredjenju sa starijim modelima, osvetljenje je 50% snažnije, a vidljivost je povećana na 220 m u poredjenju sa 175 m prethodne generacije. Svetlosni snop kontinuirano se prilagođava uslovima na putu i drugim vozačima, što vožnju čini opuštenijom. Novi Talisman je opremljen Renaultovim ekosistemom EASY CONNECT koji spaja niz aplikacija, kao što je MY Renault, novi multimedijalni sistem Renault EASY LINK i druge povezane usluge kao što su automatska ažuriranja i daljinsko upravljanje funkcijama automobila.
Novi Talisman je dodatno poboljšan još naprednijim sistemima za pomoć u vožnji koji omogućavaju autonomnu vožnju drugog nivoa. Sistem za pomoć u vožnji autoputem i u saobraćajnim gužvama spaja adaptivni tempomat sa sistemom za pomoć pri zadržavanju vozila u središtu saobraćajne trake, koji funkcioniše čak i u krivinama. Ova funkcija prilagođava brzinu između 0 i 160 km/h, održavajući pri tome odgovarajući sigurnosni razmak od vozila ispred. Sistem može automatski da zaustavi i zatim ponovno pokrene automobil unutar tri sekunde bez ikakvog reagovanja vozača. Aktivni sistem kočenja u nuždi sada prepoznaje pešake i bicikliste. 
Novi Talisman je opremljen Renaultovim dizel motorima homologovanim prema normi WLTP, koji su i čistiji i efikasniji. Svi oni ispunjavaju najstrože ekološke norme i opremljeni su tehnologijom selektivne katalitičke redukcije kao i sistemom ubrizgavanja tečnosti AdBlue® za smanjenje emisija NOx. Novi Talisman je dostupan sa 1,7-litarskim dizel motorom Blue dCi snage 120 ili 150 KS i 6-stepenim ručnim menjačem. Uz vrlo nisku potrošnju goriva u mešovitoj vožnji – samo 4,9 l/100 km (128 g/km CO2) – idealan je automobil za flotne kupce. Uz ovaj motor, dostupan je i 2,0-litarski dizel motor Blue dCi sa 200 KS, koji snagu prenosi putem 6-stepenog automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom EDC. Ova verzija se odlikuje snažnim ubrzanjima i brzim odzivom, a savršen je za one koji traže vrhunske performanse i zavidno nisku potrošnju goriva – 5,6 l/100 km (146 g/km CO2).